Novosti

Ultra Music Festival: sve što niste znali o Ultri

Četvrtak, Veljača 15, 2018
Dijana Šimunić
Ultra Music Festival: sve što niste znali o Ultri

Ultra Music Festival poznat je diljem svijeta među brojnim ljubiteljima elektronske glazbe, a mi vam donosimo sve manje poznate zanimljivosti o Ultri

Ultra Music Festival međunarodni je festival elektronske glazbe prvi put održan davne 199. godine. Od skromne pozornice u Miamiju i tek nekoliko entuzijastičnih DJ-eva, Ultra festival s vremenom je postao jedan od najvećih međunarodnih glazbenih događaja u svijetu.Održava se svake godine u ožujku, a privlači sve veći broj obožavatelja elektronske glazbene scene.

Kod nas se Ultra Music prvi puta pojavio 2013. godine, pod imenom Ultra Europe Festival. Već na samom početku privukao je rekordni broj obožavatelja elektronske glazbe, a svake godine popularnost Ultre sve je veća. Lani je Ultru na Poljudu posjetilo preko 180 tisuća ljudi, što je najviše nego preostalih godina. Donosimo vam nekoliko zanimljivosti koje niste znali o Ultra Music Festivalu.

https://youtu.be/zCLQHbTK_84

1. Počeo je kao jednodnevni festival

Ultra Music Festival osnovali su zaljubljenici u house i tehno glazbu Russel Faibisch i Alex Omes 1999. godine u Miamiju na Floridi. Festival se najprije održavao kao jednodnevni, a od 2011. godine Ultra Music traje čak tri dana.

2. Ime je dobio zahvaljujući Depeche Modeu

Jedan od glavnih osnivača Ultra Music Festivala, Russell Faibisch, na ideju o imenu ovog glazbenog festivala došao je slušajući Depeche Mode. Ime festivala inspirirano je albumom Depeche Modea "Ultra" iz 1997.

https://youtu.be/cpZw9cHV1_0

3. Godišnji profit Ultre ide gradu Miamiju

Ultra Music Festival svake godine donosi nevjerojatno velike prihode od zarade gradu Miamiju, mjestu gdje je sve vezano uz Ultru i počelo. Ultra godišnje donese i do 80 milijuna dolara gradu, čije vlasti nisu baš od samog početka opravdavale ovaj festival elektronske glazbe. Danas je to ipak drugačija priča pa nije ni čudno što se Ultra i Miami javno vole.

4. Posljednji nastup Swedish House Mafie bio je na Ultri

Švedski trojac Axwell, Steve Angello i Sebastian Ingrosso, poznatiji kao Swedish House Mafia, posljednji su put kao grupa nastupili upravo na Ultra Music Festivalu. Bilo je to 2013. godine, nakon čega su odlučili krenuti svaki svojim putem. Danas Axwell i Sebastian Ingrosso imaju svoj duo, dok je Steve Angello u glazbene vode nastavio solo. 

https://youtu.be/AYtrWaioizs

5. Nagrada za najbolji glazbeni festival u svijetu

Ultra Music Festival dosad je osvojio brojne nagrade koje su ga dovele na sam vrh festivala današnjice. Od 2009. do 2011. osvojao je Nagrade za najbolji glazbeni događaj, a 2016. i 2017. ponio je titulu najboljeg i najuspješnijeg festivala u svijetu.

 

Foto: Preuzeto s https://ultramusicfestival.com

"Ultra Music Festival poznat je diljem svijeta među brojnim ljubiteljima elektronske glazbe, a mi vam donosimo sve manje poznate zanimljivosti o Ultri"

Posljednje novosti

CRO Music TV Pretplata

Ukoliko ostavite Vašu e-mail adresu, biti ćete informirani o vašim najdražim tv emisijama i događajima.

PRATI NAS
Idi na Naslovnicu