Osvrti

Trendovi na koje trebate obratiti pozornost u 2018. godini

Nedjelja, Veljača 18, 2018
Ivana Krešić
Trendovi na koje trebate obratiti pozornost u 2018. godini

Prethodna godina obilježena je brojnim događajima u glazbenoj industriji. Neki od njih su nas veselili, drugi rastužili. Mnogi su nas velikani glazbene industrije napustili, ali su se pojavila i brojna nova lica na sceni koja su ostavila značajan trag

Despacito i latino ludnica

Činjenica da reggaeton iznimno dobro prolazi na svjetskom glazbenom tržištu nije nikakva novost, ipak su brojna ljeta obilježena latino hitovima koji ostaju na vrhovima ljestvica mjesecima. Prisjetimo se sada već davne 2004. godine i hita Gasolina Daddy Yankeeja koji se mogao čuti na svakoj radio stanici i u svakom klubu. U Hrvatskoj su takvi izvođači iznimno popularni, što je posljedica popularizacije latino glazbe u američkoj kulturi koja postaje sve više orijentirana na svoju najveću iseljeničku skupinu, ljude iz Latinske Amerike. Glazbeni hit koji je obilježio 2017. godinu proizašao je upravo iz kolaboracije Daddy Yankeeja sa dotada slabo poznatim Luisom Fonsijem. U pola godine nakon objavljivanja postala je pjesma s najviše streamova svih vremena, a svom autoru donijela neviđenu popularnost. Ostaje nam vidjeti koliko će se dugo Despacito vrtjeti po klubovima, ali sigurno je da ćemo do ljeta imati novi zarazni latino hit.

 

 

Novi val boy bandova

Ako je vjerovati Rolling Stoneu i Timeu, boy bandovi se vraćaju u igru i 2018. će obilježiti nova pomama za srcedrapajućim pjesmama simpatičnih mladića. Boy bandovi nisu nova stvar na tržištu, ipak su devedesete (a čak i kasne osamdesete!) obilježili pop sastavi poput Backstreet boysa i N Synca, a kasnije i Jonas brothers i One direction. Predstavljaju jako zanimljivu pojavu u glazbenom svijetu jer njihova popularnost nadilazi svijet glazbene industrije pa bendovi dolaze u paketu s grupama obožavatelja koje se broje u milijunima. Upravo su obožavatelji oni koji bendove uzdižu do razine ikona popularne kulture, što očekujemo da će se dogoditi i s novoprofiliranim boy bendovima. Jedan od njih je američko-kanadski bend PrettyMuch nastao pod palicom Simona Cowella sa singlovima „Would you mind“ i „Open arms“ kojima su stekli naklonost publike. Vrijedno je spomenuti i skupinu Why don't we koji koriste prednosti interneta i društvenih medija kako bi se uspješno promovirali. Youtube im je poslužio kao pogodna platforma putem koje su obznanili osnivanje benda, a i sudjeluju u vlogovima svojih prijatelja.

 

 

Povratak Justina Timberlakea

Justin Timberlake se vraća na scenu s novim albumom objavljenim Man of the woods. Nakon višegodišnje pauze ponovno imamo priliku uživati u Justinovom r'n'b zvuku. Premda je kritika zasad mlako primila ovaj album, očekujemo da će ponoviti uspjeh prethodnog albuma i iznjedriti barem par radijskih hitova. Ovaj mladi pjevač je ostvario pozamašnu karijeru u prethodnih 25 godina koliko je na sceni i s razlogom nosi status ikone pop kulture. Njegovi počeci su vezani uz boy band, ali  se odavno otrgnuo od stare slave i ostvario kvalitetnu samostalnu karijeru ne samo u glazbi, već i u filmskoj industriji čime je pokazao raspon svojih mogućnosti. Značajni su njegovi nastupi u američkom showu Saturday Night Live gdje glumi u humorističnim skečevima i sudjeluje u pjesmama poput viralnog hita „Dick in a box“. Možemo reći da još nismo vidjeli sve što Justin ima za ponuditi, a 2018. godina će sigurno donijeti nova iznenađenja.

""

Posljednje novosti

CRO Music TV Pretplata

Ukoliko ostavite Vašu e-mail adresu, biti ćete informirani o vašim najdražim tv emisijama i događajima.

PRATI NAS
Idi na Naslovnicu