Osvrti

TOMORROWLAND: najveći festival elektronske glazbe u svijetu

Petak, Ožujak 02, 2018
Dijana Šimunić
TOMORROWLAND: najveći festival elektronske glazbe u svijetu

Festivali elektronske glazbe postali su omiljeno odredište svim obožavateljima dance i tehno glazbene scene. Svake godine privlače sve veći broj oduševljenih posjetitelja, a najveći od njih je Tomorrowland.

Svi ljubitelji elektronske glazbe čuli su za Tomorrowland – najveći festival dance i techno glazbe u svijetu. Ovo turističko odredište svake godine okuplja sve veći broj poznatih DJ-eva i euforičnih obožavatelja iz cijelog svijeta. Glazbeni fanatici Tomorrowland opisuju kao pravu glazbenu techno revoluciju, a sve je krenulo još davne 2005. godine.

Prvo izdanje godišnjeg festivala Tomorrowland održalo se u kolovozu 2005. u belgijskom gradu Boomu. Izvođača je bilo mnogo manje nego što je to slučaj danas, a DJ-evi koji su otvorili Tomorrowland bili su Armin van Buuren, David Guetta, Paul van Dyk, Avicii i Afrojack. Na ideju o čitavom konceptu Tomorrowlanda došli su Manu i Michiel Beers, dvojica braće koji su namjeravali stvoriti glazbeni festival sličan Mysterylandu u Nizozemskoj.

Kako je s vremenom Tomorrowland prerastao u pravi glazbeni spektakl, tako je sve veći broj DJ-eva počeo nastupati pred belgijskom publikom. Bila su to imena najboljih DJ-eva svijeta kao što su Hardwell, Alesso, Eric Prydz, Dimitri Vegas & Like Mike, Sander van Doorn, KSHMR, Robin Schulz, Showtek, Duke Dumont, Oliver Heldens i Martin Garrix. 

https://youtu.be/sSX9YlNuUpc

Krenuvši od samo deset tisuća posjetitelja, Tomorrow je danas jedan od najposjećenijih glazbenih festivala elektronske glazbe - posjećuje ga preko 180 tisuća obožavatelja godišnje. Osim Belgije, Tomorrowland se kroz godine proširio na Brazil i Ameriku, što je samo povećalo njegovu popularnost. Tradicionalno se održava posljednja dva vikenda u srpnju, a ulaznice su rasprodane mjesecima ranije. Uvijek se traži karta više - što nije ni čudno s obzirom na to koja sve poznata imena nastupaju na Tomorrowlandu svake godine. Ovog ljeta Tomorrowland će trajati od 20. do 29. srpnja, a ulaznice su već rasprodane. Pretpostavlja se da bi na ovogodišnji Tomorrowland trebalo doći preko 200 tisuća ljudi.

https://youtu.be/6dVFy4d61gU

U sklopu Tomorrowlanda danas se nalazi DreamVille - fascinantan grad pozornica koji posjetiteljima festivala nudi sve što im treba. Svake godine pozdravlja desetke tisuća obožavatelja elektronske glazbe, prvenstveno pružajući im smještaj po njihovom ukusu. DreamVille im nudi manje drvene kućice u kojima se može prenoćiti ili boraviti tijekom cijelog trajanja festivala, kao i nešto luksuzniji smještaj u vilama s jaccuzijem. Osim smještaja, DreamVille ima i veliku tržnicu, trgovine, štandove, raznovrsne restorane i, naravno, glavnu pozornicu na kojoj se zapravo i događa pravi spektakl.

 

Foto: Preuzeto s https://www.tomorrowland.com/global/

"Krenuvši od samo deset tisuća posjetitelja, Tomorrow je danas jedan od najposjećenijih glazbenih festivala elektronske glazbe - posjećuje ga preko 180 tisuća obožavatelja godišnje"

Posljednje novosti

CRO Music TV Pretplata

Ukoliko ostavite Vašu e-mail adresu, biti ćete informirani o vašim najdražim tv emisijama i događajima.

PRATI NAS
Idi na Naslovnicu