Novosti

Svi su ludi za Nipplepeople

subota, veljače 10, 2018
Ivana Krešić
Svi su ludi za Nipplepeople

 

Misteriozni elektropop dvojac aktivan je na domaćoj sceni već 10 godina, ali je pozornost šire publike diljem Hrvatske i susjednih zemalja zaokupio prošlogodišnjim hitom „Frka“. Obradom opskurnog hita Zdenke Kovačiček bend je postigao nekoliko značajnih stvari. Prije svega, pjesmom su odali počast jednoj od najkvalitetnijih hrvatskih glazbenica, zatim su odabirom funky pjesme iz osamdesetih stvorili idealnu electropop pjesmu kojom bend parira mnogo uspješnijim, zapadnoeuropskim predstavnicima žanra i, naposlijetku, ostvarili dramatičan povratak na hrvatsku glazbenu scenu.

Nipplepeople je bend koji poštuje glazbu iznad svega. Ako bacite pogled na njihovu diskografiju, primijetit ćete da su uglavnom objavljivali singlove i to ne u velikom broju, a kada poslušate njihove stvari postaje jasno da bend privilegira kvalitetu iznad kvantitete. U svaku je pjesmu uložen znatan produkcijski trud i jasno je da vrlo dobro paze na krajnji proizvod koji će predstaviti publici.
Osim toga, zanimljivo je da nitko ne zna kako dvojac izgleda jer nastupaju isključivo pod maskama. Funkcija depersonalizacije je stavljanje glazbe na prvo mjesto kako bi slušatelji cijenili proizvod zbog njegove kvalitete, a ne zbog ličnosti koje stoje iza njega. Sličnu umjetničku stilizaciju imaju i svjetski popularni Daft Punk koji nastupaju u maskama robota te britanski Gorillaz koji su predstavljeni kao crtani likovi.

Nipplepeople je nastupao po svim značajnijim festivalima u Hrvatskoj i regiji uključujući EXIT, Seastar festival, Harteru i Terraneo.

Ove subote, 21. veljače po prvi put se samostalno predstavljaju zagrebačkoj publici na rasprodanom koncertu u Tvornici kulture, a onima koji nisu bili te sreće da nabave karte preporučujemo njihovu Bandcamp stranicu na kojoj možete downloadati sve dosada objavljene pjesme.

Poslušajte i pogledajte spot za novi singl „Nikada".

 

""

Posljednje novosti

CRO Music TV Pretplata

Ukoliko ostavite Vašu e-mail adresu, biti ćete informirani o vašim najdražim tv emisijama i događajima.

PRATI NAS
Idi na Naslovnicu