Novosti

Student Day Festival u Rijeci - vrhunska glazba i odličan provod za tisuće posjetitelja

Ponedjeljak, Lipanj 13, 2022
Sanda Brkašić
Student Day Festival  u Rijeci - vrhunska glazba i odličan provod za tisuće posjetitelja

Tijekom tri dana na Trsatu je nastupilo više od trideset izvođača pop, rock, urbane i elektronske glazbe, među kojima su neka od najjačih imena iz Hrvatske i regije, kao što su Konstrakta, Jura Stublić i Film, Psihomodo Pop, Neno Belan & Fiumens, E

Vrhunska postava glazbenih zvijezda iz Hrvatske i regije „zapalila“ je  publiku na trsatskom Kampusu, na tri koncertne večeri dvanaestog po redu Student Day Festivala. Na „krcatoj“ lokaciji bivšeg kluba Tenk, pred tisućama posjetitelja, hipnotički ritmovi rock, urbane i elektronske glazbe na dvije pozornice odjekivali su do ranih jutarnjih sati.

Na glavnoj pozornici u petak su nastupili  Gr#as koji je otvorio koncertnu večer te Bore Balboa koji je „spustio zastor“ za subotnje koncerte. Glavne zvijezde večeri bili su Jura Stublić i Film, te Neno Belan & Fiumens koji su doslovno" zakucali" svojim nastupom i doveli atmosferu u publici do vrhunca.

Druga pozornica, WareHouse Stage, okupila je sjajne DJ majstore na čelu s jednim od najvećih imena elektronske glazbene scene u regiji, beogradskom zvijezdom Tijanom T, kojoj su se pridružili Mateo Šantić, Marcel, Bronski i DJ Ogi. Nakon izlaska sunca, druženje se prebacilo u Pogon kulture, na službeni afterparty SDF-a 2022.

Glavna zvijezda druge večeri bila je regionalna senzacija Konstrakta, koja je nastupila u pratnji svog bivšeg benda Zemlja gruva. Neuništivi Davor Gobac i Psihomodo Pop izveli su presjek hitova iz svoje desetljećima duge karijere, a jedan od najomiljenijih rappera u regiji, Edo Maajka, vrućim je rimama dodatno zagrijao vrelu ljetnu riječku noć.

 

U nedjelju je završio koncertni program, ali i ovogodišnji Student Day Festival. Megapopularni i ultrazabavni Brkovi, bili su glavne zvijezde večeri. Pridružili su im se Denis & Denis, Šajeta i Grše. WareHouse floor zabavljali su Grenko, Bruns Lay, Blank Art i Recep.

Student Day Festival tijekom tjedan dana održavanja kroz nekoliko desetaka različitih programa ponudio je edukativne, glazbene, filmske, sportske, kulturne i zabavne sadržaje, predstavivši stvaralaštvo i rad riječkih studenata, ali i pruživši im priliku za druženje, učenje, upoznavanje i zabavu. 
Organizatori festivala su Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RiKup, a pokrovitelji Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka, Karlovačka pivovara i Arriva.

Foto: Damir Zamaklar

""

Posljednje novosti

CRO Music TV Pretplata

Ukoliko ostavite Vašu e-mail adresu, biti ćete informirani o vašim najdražim tv emisijama i događajima.

PRATI NAS
Idi na Naslovnicu