Novosti

SEA STAR FESTIVAL

Ponedjeljak, Lipanj 10, 2019
Cromusic TV
SEA STAR FESTIVAL

Sea Star još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih festivala srednje veličine u Europi

I ove godine bili smo na jednom od najpoznatijih festivala srednje veličine na Jadranu – Sea Star festivalu u Umagu. Sea Star festival smješten je u Stella Maris laguni, gdje su posjetitelji i ove godine imali priliku slušati neke od najpoznatijih svjetskih, ali i domaćih izvođača i to na čak šest različitih pozornica. Uz koncerte, organizatori su se pobrinuli i za popratni sadržaj, pa su posjetitelji imali priliku uživati u aktivnostima poput zipline-a, silent partyja i nagradnih igara pa nije ni čudo da je upravo Sea Star 2018. godine bio nominiran za Europsku festivalsku nagradu (EFA) u kategoriji najbolji festival do 40.000 posjetitelja dnevno!

Službeno otvorenje festivala održano je u četvrtak 23. svibnja s velikim tulumom otvorenja koji je bio slobodan za sve posjetitelje. Svojim koncertom na Main Stageu u petak 24. svibnja ovogodišnje nastupe na najvećoj pozornici festivala otvorila je Lutemania, a u stopu ih je slijedio High5, Fox, Vojko V, IAMDDB, Ilario Alicante, Sven Vath te Nina Kraviz, dok su na Nautilus stage-u, među ostalim, nastupili Krankšvester, Buntari i Smoke Mardeljano.
Na drugu večer festivala održana je tribina pod nazivom #ShareLove, kojoj su prisustvovali osnivač festivala Exit Dušan Kovačević, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, te Momčilo Bajagić Bajaga i Mile Kekin, gdje su prisutni posjetitelji i novinari imali priliku čuti poruku mira i zajedničkog suživota. Nakon tribine na Main stage-u po prvi put nastup je održala grupa Nola, pa Bajaga i Instruktori, Hladno Pivo, DJ Phat Phillie, Wu-Tang Clan, Mahmut Orhan te Lady Lee na samom kraju večeri. Najviše pažnje publike, ali i medija, ovogodišnjeg Sea Stara privukao je nastup kultne njujorške grupe Wu-Tang Clan. Ovi Hip-Hop veterani, uz pomoć DJ Phat Phillieja , Smoke Mardeljano i Frenkieja koji su bili odgovorni za zagrijavanje publike prije koncerta, priredili su pravi show koji će se još dugo pamtiti. Drugu večer festivala okrunio je i nastup poznatog turskog DJ-a Mahmuta Orhana, koji je prisutne zabavljao do ranih jutarnjih sati.

Zadnji tulum održan je 26. Svibnja u 6 u jutro i to na Exotic Laguna stage-u. Stella Maris laguna odvojena je od stambenog dijela grada, što omogućuje ranojutarnje nastupe, poznate po prekrasnom prizoru izlaska sunca.Iako je ovogodišnji Sea Star tek završio mi već brojimo dane do sljedećeg druženja u Umagu, a sad se bacamo na sljedeću veliku točku u festivalskom kalendaru - EXIT koji će se održati od 4. do 7. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Pogledajte prilog sa Sea Star festivala 2019 kojeg omogućuje restoran Ma ni centar

 

Foto: izvor: Sea Star festival / autor: Promo

"Sea Star 2018. godine je nominiran za Europsku festivalsku nagradu"

Posljednje novosti

CRO Music TV Pretplata

Ukoliko ostavite Vašu e-mail adresu, biti ćete informirani o vašim najdražim tv emisijama i događajima.

PRATI NAS
Idi na Naslovnicu