Novosti

ODLAZAK JEDNOG OD NAJVEĆIH: Iznenada preminuo švedski DJ Avicii

petak, travnja 20, 2018
Dijana Šimunić
ODLAZAK JEDNOG OD NAJVEĆIH: Iznenada preminuo švedski DJ Avicii

Tužne vijesti dolaze iz svijeta glazbe - švedski DJ, glazbenik i producent Tim Bergling, poznatiji kao Avicii, iznenada je preminuo u 28. godini života. Pronađen je mrtav u gradu Muscat u Omanu, a razlog smrti još uvijek nije službeno potvrđen. Avicii je bio jedan od najvećih imena svjetske glazbene elektronske scene, a za sobom je ostavio mnogo obožavatelja i prijatelja iz svijeta glazbe, ali i šire.

"S velikom tugom javljamo da je Tim Bergling, poznatiji kao Avicii, pronađen mrtav u gradu Muscat, u državi Oman. Pronađen je danas u popodnevnim satima po lokalnom vremenu. Obitelj je shrvana i moli sve da poštuju njihovu potrebu za privatnošću u ovim teškim vremenima. Ovo je jedina izjava koja ćemo dati", objavila je njegova publicistica.

https://youtu.be/IcrbM1l_BoI

Od Aviciija su se na društvenim mrežama pozdravili mnogi njegovi kolege i prijatelji, između ostalih Martin Garrix, Calvin Harris, Dua Lipa, Madonna i David Guetta. Njegovi hitovi ''Seek Bromance'', ''Wake Me Up'', ''Hey Brother'', ''Levels'', ''Waiting for love'', ''Lonely Together'' i mnogi drugi ostat će zapamćeni kao neka od najboljih ostvarenja svjetske DJ i house scene uopće. Imao je prilike surađivati s velikim brojem poznatih glazbenika kao što su Coldplay, Rita Ora, Sebastian Drums, Nicky Romero i Aloe Blacc. Na svojim turnejema punio je arene širom svijeta, a nastupio je i na Ultra Europe Festivalu na splitskom Poljudu.

Sva njegova glazbena ostvarenja nemoguće je nabrojati, stoga ćemo izdvojiti ona najveća. Naime, Avicii se prema istraživanjima časopisa DJ Mag 2012. i 2013. godine našao na trećem mjestu najboljih svjetskih DJ-eva. Čak dva puta bio je nominiran za nagradu Grammy za pjesme ''Sunshine'' i ''Levels'', dok je 2014. godine osvojio prestižnu nagradu Grammis za izvođača godine.

 

Foto: Preuzeto s https://www.facebook.com/avicii/

"Od Aviciija su se na društvenim mrežama pozdravili mnogi njegovi kolege i prijatelji, između ostalih Martin Garrix, Calvin Harris, Dua Lipa, Madonna i David Guetta"

Posljednje novosti

CRO Music TV Pretplata

Ukoliko ostavite Vašu e-mail adresu, biti ćete informirani o vašim najdražim tv emisijama i događajima.

PRATI NAS
Idi na Naslovnicu