Osvrti

NJIH VOLIMO I SLUŠAMO: Ovo su najbolji DJ-evi današnjice

Utorak, Veljača 27, 2018
Dijana Šimunić
NJIH VOLIMO I SLUŠAMO: Ovo su najbolji DJ-evi današnjice

Zahvaljujući sve većem širenju elektronske glazbe, biti DJ danas je jedan od najunosnijih poslova u svijetu

DJ-evi su danas jedna od najpopularnijih i najuspješnijih lica svjetske glazbene scene, što nije ni čudno s obzirom na to koliko veliku popularnost u svijetu trenutno ima elektronska glazba. Za vas smo izdvojili one najslušanije čiji nam hitovi jednostavno ne izlaze iz glave!

Martin Garrix

Martin Garix, pravim imenom Martijn Garritsen, nizozemski je DJ i producent koji se elektronskom glazbom počeo baviti još kao klinac. Danas ovaj 21-godišnjak iza sebe ima rekordan broj hitova i mnogo obožavatelja, a njegovo je ime poznato u cijelom svijetu. Proslavila ga je pjesma ''Animals'' koja je dugo bila na prvom mjestu svjetskih top ljestvica. Hitovima kao što su ''Wizard'', ''Proxy'', ''Tremor'', ''Helicopter'', ''Turn Up The Speakers'', ''Virus'', ''In The Name Of Love'' dokazao je da mu njegov prvotni uspjeh nije bio prolazan. 2016. Martin Garrix je sa samo 19 godina ušao u povijest kao najmlađi pobjednik liste najboljih 100 DJ-eva svijeta. Na toj istoj listi najboljih DJ-eva svijeta pobjedu je odnio i lani.

https://youtu.be/9vMh9f41pqE

Armin van Buuren

Svjetska DJ zvijezda iz Nizozemske Armin van Buuren jedan je od najtraženijih glazbenika današnjice, što nije ni čudno uzmemo li u obzir da se na vrhu glazbenih ljestvica nalazi već preko deset godina. Svoj je megapopularan uspjeh postigao hitovima ''Blue Fear'' i ''Communication''. Kasnije je sve išlo mnogo jednostavnije, a danas je Armin van Buuren poznato ime u cijelom svijetu, a posebno svijetu elektronske glazbe. Njegovi najveći hitovi do danas su bez sumnje ''This Is What It Feels Like'', ''In And Out Of Love'', ''Waiting For The Night'', ''Strong Ones'' i mnogi drugi. Vrhunska produkcija i bezvremenski hitovi nešto su što obilježava rad van Buurena od njegovog samog početka, pa sve do danas. Mnogo je puta osvajao nagrade za najboljeg DJ-a u svijetu, a lani je zauzeo odlično drugo mjesto na ljestvici 100 najboljih DJ-eva svijeta. 

https://youtu.be/BR_DFMUzX4E

Hardwell

Uspješan DJ i producent Robbert van de Corput, publici poznatiji kao Hardwell, jedan je od trenutno najomiljenijih DJ-eva u svijetu. "Spaceman'', ''Young Again'', ''Dare You'', ''Follow Me'', ''Apollo'', ''Echo'' i ''No Holding Back'' samo su neki od poznatih hitova ovog uspješnog Nizozemca. 2013. Hardwell je objavio i vlastiti dokumentarac ''I am Hardwell - Living the dream'' u kojem je detaljno opisao svoj put do samog vrha glazbenih top ljestvica. Nekoliko godina zaredom proglašavan je za najboljeg svjetskog DJ-a, što je uistinu velik uspjeh s obzirom na to da je tek nedavno navršio 30 godina.

https://youtu.be/EoYOCxP6yIA

Tiësto

Tiësto je još jedan nizozemski DJ i producent koji je već godinama na samom vrhu svjetske glazbene scene. Jedan je od vodećih DJ-eva u svijetu, a prvi je put na scenu došao zahvaljujući svom velikom remix hitu ''Silence''. Bila je to njegova prva trance pjesma koja je otvorila vrata njegovom daljnjem uspjehu. S godinama Tiësto je postajao sve popularniji, a njegovi su se hitovi svirali u raznim radio emisija i klubovima diljem svijeta. Danas je jedan od najomiljenijih DJ-eva na festivalima elektronske glazbe, a lani se našao i na čuvenoj listi najboljih DJ-eva u svijetu. 

https://youtu.be/gxiv4EPcO4A

Afrojack

Afrojack je ime jako dobro poznato u svijetu elektronske glazbe. Ovaj Grammyjem nagrađivani producent i DJ trenutno je jedno od najpopularnijih imena glazbene scene, što ni ne čudi s obzirom na velik broj njegovih svjetski poznatih hitova. ''Ten Feet Tall'', ''Turn Up The Speakers'', ''Rock The House'', ''The Spark'', ''Replica'', ''No Beef'' i ''Hey'' samo su neki od njih. Afrojack je svoj prvi album objavio 2014. godine, a svake godine sve bolje kotira na listama najutjecajnijih DJ-eva. Rado je viđena zvijezda na brojnim svjetskim festivalima elektronske glazbe, pa tako i na našoj Ultri.

https://youtu.be/BBdVm0t7smg

The Chainsmokers

The Chainsmokerse čini producentski duo Alex Pall i Drew Taggart, Amerikanci koji su se 2014. godine proslavili pjesmom ''Selfie''. Ovaj hit postigao je veliku popularnost te je mjesecima bio na samom vrhu glazbenih ljestvica diljem svijeta. Hitovi i mixevi ovog poznatog dvojca vladaju svijetom, a svoje obožavatelje nikada ne razočaraju. ''Closer'', ''Something Just Like This'', ''Don't Let Me Down'' i ''Paris'' samo su neki od ultrapopularnih hitova Chainsmokersa. Zahvaljujući svjetskoj popularnosti, Alex i Drew osvajali su brojne nagrade kao priznanja za njihov rad i doprinos sceni elektronske glazbe u svijetu. 

https://youtu.be/PT2_F-1esPk

David Guetta

Ne možemo pisati o najomiljenijim svjetskim DJ-evima, a da ne spomenemo Davida Guettu. Već je u 90-ima radio kao DJ, nakon čega je osnovao vlastitu producenstku kuću i 2001. godine objavio debitantski album pod imenom ''Just A Little More Love''. Zahvaljujući suradnji s brojnim svjetskim glazbenicima, njegovi su hitovi oduvijek na samom vrhu svjetskih top ljestvica. ''One Love'', ''Sexy Bitch'', ''Titanium'', ''Play Hard'', ''Without You'', She Wolf'', ''Bad'', ''Shot Me Down'', ''When Love Takes Over'' i ''Memories'' samo su neki od hitova ove DJ zvijezde.

https://youtu.be/5dbEhBKGOtY

"Zahvaljujući sve većem širenju elektronske glazbe, biti DJ danas je jedan od najunosnijih poslova u svijetu"

Posljednje novosti

CRO Music TV Pretplata

Ukoliko ostavite Vašu e-mail adresu, biti ćete informirani o vašim najdražim tv emisijama i događajima.

PRATI NAS
Idi na Naslovnicu