Novosti

Napustio nas je jedan od najvećih- legendarni Oliver Dragojević

Nedjelja, Srpanj 29, 2018
Laura Tešić
Napustio nas je jedan od najvećih- legendarni Oliver Dragojević

U dobi od 70 godina napustio nas je velikan hrvatske glazbe sa karijerom dugom 50 godina. Oliver Dragojević u 5 sati ujutro u splitskoj bolnici umro je godinu dana nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća. Najveća podrška u teškim danima bili su mu supruga Vesna (65), sinovi Dino (42) i tri godine mlađi blizanci Damir i Davor te petero unučadi.

Oliveru je karcinom pluća dijagnosticiran u kolovozu prošle godine, nekoliko tjedana nakon što mu je pozlilo na sprovodu Remija Kazinotija. Posljednji nastup imao je u listopadu prošle godine u splitskom HNK. Održao je koncert 16. listopada naslovljen po jednoj od njegovih pjesama 'Vjeruj u ljubav' u ime organizacije za borbu protiv raka. Ujedno mu je to bio i posljednji nastup uživo, a po savjetu doktora otkazao je dva velika koncerta pod nazivom 'Oliverovih 70' uz pratnju zagrebačke filharmonije koji su se trebali održati 15. i 16. prosinca 2017.godine u splitskoj Spaladium Areni.

Teško je izabrati najveće hitove po kojima ćemo pamtiti legendarnog Olivera, ali neki od njih su svakako Skalinada, Cesarica, Oprosti mi, pape, Vjeruj u ljubav, Piva klapa ispo' volti, Moj lipi anđele, Nadalina (duet s Borisom Dvornikom), Trag u beskraju, Galeb i ja, Molitva za Magdalenu, Imala je lijepu rupicu na bradi, Morski vuk, Pismo moja, Stine.

Njegovi dugovječni hitovi danas su evergreeni hrvatske zabavne glazbe. Gotovo da nema generacije koja nije odrasla uz Oliverove pjesme i gotovo da nema čovjeka koji se nije smijao, plakao, zaljubljivao, slavio, volio uz ove anđeoske melodije koje su obilježile naše živote.

 

Foto: Preuzeto s https://www.facebook.com/OliverDragojevicOfficial/

""

Posljednje novosti

CRO Music TV Pretplata

Ukoliko ostavite Vašu e-mail adresu, biti ćete informirani o vašim najdražim tv emisijama i događajima.

PRATI NAS
Idi na Naslovnicu