Osvrti

Najbolji festivali elektronske glazbe u svijetu

srijeda, veljače 28, 2018
Dijana Šimunić
Najbolji festivali elektronske glazbe u svijetu

Danas su festivali elektronske glazbe među najposjećenijima u svijetu, što nije nimalo čudno s obzirom na to koliko je elektronska glazba postala popularna. Mi smo za vas izdvojili najbolje i najpopularnije festivale elektronske glazbe u svijetu.

Tomorrowland

Tomorrowland se smjestio na samom vrhu ljestvice najpopularnijih festivala u svijetu, a ujedno je i najveći festival elektronske glazbe. Ovaj festival dance i techno glazbe prvi se puta održao 2005. godine u belgijskom mjestu Boom. Tomorrowland se tamo tradicionalno održava posljednja dva vikenda u srpnju. Na Tomorrowlandu su dosad nastupale najveće DJ zvijezde svjetske scene, od Martina Garrixa, Erica Prydza, Davida Guette, Dimitrija Vegasa, Armin van Buuren, Ummeta Ozcana do Like Mikea. Svake godine privlači sve veći broj obožavatelja i fanove diljem svijeta, a Belgija je zahvaljujuću upravo Tomorrowlandu postala jedna od najomiljenijih destinacija ljubitelja elektronske glazbe.

https://youtu.be/6dVFy4d61gU

Ultra Music Festival

Ultra Music Festival svakog ožujka u Miamiju okuplja sve veći broj ljubitelja elektronske glazbe. Od malenog, jednodnevnog festivala Ultra Music razvio se u jedan od najpopularnijih i najposjećenijih glazbenih festivala u svijetu. Od 2011. godine Ultra se počela održavati kao trodnevni festival, a ta praksa ostala je sve do danas. Ovaj festival osvajao je brojne nagrade, od kojih su samo neke bile nagrada za najbolje glazbeno događanje, nagrada za najbolji glazbeni festival te nagrada za najbolji svjetski festival.

https://youtu.be/p6N-ad52Z60

Creamfields

Creamfields je britanski glazbeni festival pod čijim se imenom godišnje organizira niz festivala diljem svijeta. Svake godine privlači sve veći broj fanova koji na spektakularnim europskim, ali i svjetskim pozornicama mogu uživati u najuspješnijih DJ-evima današnjice. Creamfields prvi se put održao još davne 1998. godine, a njegova popularnost svake godine samo još više raste. Lani je Creamfields okupio rekordni broj posjetitelja koji su imali priliku slušati neke od najboljih vladara elektronske glazbene scene kao što su The Chainsmokers, Armin van Buuren, Martin Solveig, Axwell & Ingrosso, Marshmello i Nicky Romero.

https://youtu.be/b-vLheQev70

Electric Daisy Carnival (EDC)

Electric Daisy Carnival jedan je od najvećih glazbenih festivala u svijetu, a danas se izvodi na nekoliko različitih pozornica diljem svijeta. Njegovo izvorno središte je u Las Vegasu, gdje ujedno i prvlači najveći broj posjetitelja i obožavatelja elektronske glazbe. Organizatori EDC-a imali su priliku ugostiti neke od najvećih imena svjetske DJ scene poput Armina van Buurena, Tiësta, Showteka, Calvina Harrisa i Major Lazera.

https://youtu.be/LzuHNfzdx4I

""

Posljednje novosti

CRO Music TV Pretplata

Ukoliko ostavite Vašu e-mail adresu, biti ćete informirani o vašim najdražim tv emisijama i događajima.

PRATI NAS
Idi na Naslovnicu