Osvrti

Najbolji albumi u 2017. godini

srijeda, siječnja 31, 2018
cromusic
Najbolji albumi u 2017. godini

Cjelokupni pregled 2017 godine je bio vrlo značajan i pun događanja. U vrijeme koje je nepredvidljivo, glazbenici pojačavaju svoje vlastite izraze, prihvaćaju svoju crtu u života i prosvjeduju protiv nepravilnosti koje ih okružuju.

1. St Vincent – Masseduction

Na Masseduction, glazbenom striptizu na kojem Annie Clark nastupa kao St Vincent - izlaže se prema vlastitim željama. Rezultati su spektakularni: puni drame i zadovoljavajućih bizarnih zvukovnih odluka. Clark stvara zvijezdu iz sebe ubacivajući uzbudljivu glam tradiciju, a stvarajući nešto čudno, novo i nedvosmisleno kretanje.Prema St Vincent Annie Clark, Masseduction je album o moći. "Kako izgleda moć, tko je sve koristi“Ona je jedan od najcjenjenijih glazbenika: kritički obožavana - Masseduction je drugi St Vincentov album koji se zvao Guardianov album godine.S druge strane, njezino ponašanje je nerazumljivo. U posljednjih nekoliko godina Clark je u čestim tabliodima zbog odnosa s poznatim slavnim osobama, uključujući Cara Delevingne i Kristen Stewart.

 2. Kendrick Lamar – Damn

Damn je hit u svakom smislu, zarađuje stotine milijuna pregleda i sedam Grammy nominacija, ali pravi je uspjeh složenost njegove vizije. S zapaljivim početkom i duboko osobnim društvenim komentarima, Lamarin četvrti album otkriva umjetnika na njegovu stvarnom i metaforičkom vrhuncu.

3. SZA – Ctrl

Bez obzira na slučaj, vrijeme je djelovalo u naklonosti SZA-a: 2017.  se činila kao savršena godina za album koji je došao iz takvog prkosno ženskog gledišta, od odluka do oštrih priznanja koja se ne mogu emocionalno shvatiti.Ispitivanje suvremenih odnosa na albumu Ctrl bilo je usredotočeno, ali rezultat je odugovlačenja i neodlučnosti. Priča kaže da je album izašao samo zato što je njezina izdavačka kuća, Top Dawg Entertainment, izgubila strpljenje i uzela hard disk koji sadrži stotine njezinih pjesama iz studijskog sefa.

4. Lorde – Melodrama

Ako je Melodrama gledala na papir poput djela umjetnika koji je imao glavu okrenutu uspjehom - ili još gore, zajedničkim naporima da Lorde postane jednostavnija, manje poznata pop zvijezda pokazalo se da je bilo sve osim toga. Kakav god bi drugi utjecaj uspjeha mogao imati na životu, nije oborila O'Connorova promatranja. Pjesme na Melodrami koje prikazuju neurednu zapletenost ranih 20-ih godina života su vrlo snažne i izražajne.

5. Perfume Genius – No Shape

Svatko tko se udaljio od Perfume Geniusa s njegovog drhtavog prvog albuma, 2010. godine Learning, sve do sjajnog albuma u 2014. godini Too Bright. Novi četvrti studijski album Mikea Hadreasa No shape predstavlja jednu novu viziju koja ujednačava i povezuje stare tjelesne zabrinutosti.  Hadreas samo želi biti slobodan od posljedica nekih bolesti.

6. LCD Soundsystem – American Dream

LCD Soundsystem uvijek je bio bend glazbenog novinarstva, djelomično zbog toga što je Murphy uvijek pisao glazbu o glazbi - pjesama koje možete plesati i osjećati. American dream nije iznimka, ali bend je postigao optimalnu težinu očekivanja povećavajući ambiciju i opseg onoga što rade najbolje.

7. The War on Drugs – A Deeper Understanding

A Deeper Understanding album sadrži neku vrstu neodređenosti, ali nejasne melankolije, ali za sve Granducielove dobro dokumentirane probleme s tjeskobom i depresijom, koje nikada nije primjetio da će prijeći u nešto više uznemirujuće. Umjesto toga, War on Drugs poziva na raspoloženja: jeseni, malo mamurluka, samo sažaljevanja za sebe.

8. Thundercat – Drunk

To je njegov treći i najuspješniji solo album do danas, Drunk, koji ga je doveo do Londona i noćnih klubova. Drunk je album od 23 pjesme - svake manje od tri minute - koja spaja Brunnera nedodirljivu jazz vjerodostojnost s punkom, hip-hopom, psychedelijom, funkom i rockom 80 tih godina. Basist i jazzist, inače poznat kao Stephen Bruner-Thundercat, ima već impresivnu glazbenu karijeru, suradnike u rasponu od Snoop Dogg i Erykah Badu do Pharrell Williams i Wiz Khalife.

9. Kelela – Take Me Apart

U otkrivanju ranjivosti, Kelela pokazuje da više nije zainteresirana za posebani zvuk alternativnog R&B-a. Nastavlja raditi s avangardnim suradnicima, ali njezin glavni glazbeni poticaj za Take Me Apart bio je Janet Jackson. Zvukovi underbasa ostaju budući da se ti zvukovi stavljaju u varijantu klasičnih struktura, a rezultat su snažne pop pjesme.

10. Drake – More Life

More life dobiva općenito pozitivne kritike i debitirao je na prvom mjestu na američkoj Billboard 200, postajući njegov sedmi uzastopni broj jedan album. Više kao jedna vrste nove playliste koja daje priliku za napraviti most za nove pjesme i suradnju s drugim glazbenicima. Njegov najbolji posao je pojavljivanje izvan službenih staza snimanja samostalnih singlova.

"Uz nas saznajte o najboljim albumima 2017"

Posljednje novosti

CRO Music TV Pretplata

Ukoliko ostavite Vašu e-mail adresu, biti ćete informirani o vašim najdražim tv emisijama i događajima.

PRATI NAS
Idi na Naslovnicu