Osvrti

Jacob Collier i Šibenik kao jedno!

četvrtak, srpnja 25, 2019
Elena
Jacob Collier i Šibenik kao jedno!

Nakon sinoćnjeg koncerta Jacoba Colliera na Tvrđavi sv. Mihovila svima je jasno zbog čega police ovog 24-godišnjaka krase dva Grammyja!

Mladi Britanac kojeg nazivaju glazbenim inovatorom i predvodnikom zvuka nove generacije predstavio se hrvatskoj publici, a premijerni nastup u Hrvatskoj ujedno je označio završetak svjetske turneje kojom je promovirao prvi album iz ciklusa Djesse.

Večer je otvorio laganim tempom, pjesmom Sky Above s nedavno objavljenog albuma Djesse Vol. 2, da bi nakon nje ritmovi eksplodirali u With The Love In My Heart. Raskošna izvedba postavila je ton večeri u kojoj su se brze i nepredvidljive pjesme izmjenjivale s onima intimnijeg ugođaja. Sve njih je publika pozdravljala pljeskom i Collieru davala vjetar u leđa tijekom improvizacija između brojeva. Da su našli zajednički jezik, Collier je pokazao trkom kroz gledalište, na opće oduševljenje šarolike publike koja je na tribine tvrđave stigla iz svih krajeva svijeta. Prema uputama mladog glazbenika publika se transformirala u zbor, i unisono izvodila kratke vokalne improvizacije.

Neumorni Collier s lakoćom je prelazio s instrumenta na instrument, demonstrirajući svoj neiscrpan talent, posebice u izvedbama pjesama Djesse i Don’t You Know. U ulozi glavnog vokala tijekom nastupa izmjenjivali su se Collier i mlada portugalska pjevačica MARO, koja je izvedbom pjesme Mariana zaslužila ovacije publike. Uz nju, pozornicu su s Collierom dijelili basist Robin Mullarkey i bubnjar Christian Euman, odnosno „najbolji bend na svijetu“, kako ih naziva sam Collier.

Vrhunac večeri označila je izvedba pjesme All Night Long, kada se publika spustila pred pozornicu, zaplesala i uživala u majstorijama glazbenog genija. Dva sata vrhunskog muziciranja publici je bilo premalo, stoga su Collier i bend na bisu odsvirali In My Room sjedeći na pozornici, okruženi publikom. Nakon bisa, Collier se prihvatio klavijatura i publiku poveo u izvedbu klasika Lean On Me, koji je prerastao u dvadesetominutnu a capella improvizaciju.

Dosadašnji obožavatelji Collierove glazbe, ali i svi oni koji su se s njim tek upoznali, sinoćnji koncertni doživljaj na najljepšoj jadranskoj pozornici zasigurno će dugo pamtiti.

 

Foto: Ivan Buvinić

""

Posljednje novosti

CRO Music TV Pretplata

Ukoliko ostavite Vašu e-mail adresu, biti ćete informirani o vašim najdražim tv emisijama i događajima.

PRATI NAS
Idi na Naslovnicu