Osvrti

INmusic festival: najveći open-air festival u Hrvatskoj

Ponedjeljak, Ožujak 05, 2018
Dijana Šimunić
INmusic festival: najveći open-air festival u Hrvatskoj

Na oduševljenje i veliku radost posjetitelja, INmusic festival svake godine okuplja sve veći broj poznatih svjetskih glazbenih imena kao što su The Prodigy, Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, The Kooks, Of Monsters and Men, Kings of Leon i mnogi drugi...

INmusic jedan je od najpopularnijih i najvećih glazbenih festivala u Europi. U Hrvatskoj on je među prvima po posjećenosti, a samo lani posjetilo ga je oko 100 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta. INmusic festival prvi put se održao 2006. godine na zagrebačkoj Šalati. Iduće godine pa sve do danas INmusic se redovito održava svake godine krajem lipnja na jarunskom Otoku hrvatske mladeži u Zagrebu. Od 2007. godine festival traje ukupno tri dana, a prethodi mu višednevni smještaj u kampu, također organiziram u sklopu INmusica. Tri glavne pozornice i nekoliko manjih svake godine privlače sve veći broj uspješnih izvođača i obožavatelja, kako iz Hrvatske, tako i svijeta.

INmusic festival poznat je po tome što dovodi glazbenike iz mnogih glazbenih žanrova - rocka, popa, elektronske glazbene scene, bluesa, jazza te punka. Svatko može naći nešto za sebe, a upravo je ta raznolikost glazbenih žanrova nešto što karakteristično za INmusic. Većina ostalih glazbenih festivala u Hrvatskoj baziraju se isključivo na određenu vrstu glazbe, zbog čega je i posjećenost znatno manja.

https://youtu.be/T7ZtyZGrytY

Dosad su na INmusicu nastupila mnoga poznata imena glazbene scene, a neki od najpoznatijih bili su Iggy & The Stooges, Franz Ferdinand, Ramirez, Sonic Youth, The Prodigy, Moby, Lily Allen, N.E.R.D, Arcade Fire, Kings of Leon, Billy Idol, New Order, S.A.R.S., Dubioza Kolektiv, Arctic Monkeys, Pixies, Partibrejkers, The Black Keys, Alice in Chains, Placebo, Rudimental, Rambo Amadeus, Darko Rundek, Orange Strips, Mando Diao, The Kooks, Of Monsters and Men i mnogi drugi strani i regionalni izvođači.

INmusic već se godinama redovito pojavljuje na popisu najboljih europskih festivala, a svaki put iznova iznenadi i očara ljubitelje glazbe iz cijelog svijeta.Bitanski Times 2008. godine uvrstio je INmusic među najbolje europske ljetne festivale. INmusic dobvao je priznanja od National Geographic Travelera za svjetsku glazbenu manifestaciju koja se treba posjetiti, a također je bio nominiran za European Festival Award. Organizatori su prije nekoliko godina omogućili i prodaju jednodnevnih ulaznica, čemu su se posebno razveselili domaći posjetitelji koji ne mogu prisustvovati na sva tri festivalska dana.

 

Foto: Preuzeto s https://www.inmusicfestival.com/

"INmusic festival poznat je po tome što dovodi glazbenike iz mnogih glazbenih žanrova - rocka, popa, elektronske glazbene scene, bluesa, jazza te punka. Svatko može naći nešto za sebe, a upravo je ta raznolikost glazbenih žanrova karakteristična za INmusic"

Posljednje novosti

CRO Music TV Pretplata

Ukoliko ostavite Vašu e-mail adresu, biti ćete informirani o vašim najdražim tv emisijama i događajima.

PRATI NAS
Idi na Naslovnicu