Novosti

Forestland: festival elektronske glazbe koji ne smijete propustiti

Četvrtak, Ožujak 08, 2018
Dijana Šimunić
Forestland: festival elektronske glazbe koji ne smijete propustiti

Forestland je ''najzeleniji'' festival elektronske glazbe koji se održava na samom sjeveru Hrvatske, u Međimurju. Ovaj festival svake godine okuplja sve veći broj obožavatelja iz cijele Hrvatske, sve one koji žele uživati u vrućim hitovima house i danse glazbene scene.

Forestland je prvi put održan 2013. godine, s ciljem druženja i zabave uz dobru glazbu. Kasnije se jednostavna dvorišna zabava pretvorila u festival koji svake godine okuplja sve veći broj zaljubljenika u elektronsku i dance glazbu. Malo mjesto Brezje, u samom srcu Međimurja, u Forestlandu je vidjelo potencijal koji je doveo do jednog od najatraktivnijih festivala u Hrvatskoj. Od tek tisuću posjetitelja prve godine, ova višednevna manifestacija s vremenom je postala sve poznatija te Forestland danas posjeti i do deset tisuća posjetitelja godišnje.

https://youtu.be/R43jVeGXvAU

Ono po čemu je Forestland poseban te se razlikuje od ostalih festivala u Hrvatskoj je to što se svi nastupi i koncerti održavaju u šumi, odakle mu dolazi i naziv ''forestland''. Organizatori su na ideju  Forestlandu došli sasvim slučajno, planirali su odlazak na Ultru u Split, ali nisu dobili priliku. Da bi svejedno uživali u elektronskoj glazbi napravili su koncert u životopisnom krajoliku Međimurja. Festival je odmah izazvao odlične reakcije, a sve ostalo je povijest.

Dosad su na Forestlandu nastupila brojna poznata imena svjetske glazbene scene kao što su Mahmut Orhan, Jimmy Clash, Playa, Radiology, Clay Clemens, Andy Boy, Sick Individuals, Kosta Radman i mnogi drugi. Forestland bi se ove godine trebao održati od 13. do 15. srpnja, a ulaznice su već u prodaji.

 

Foto: Preuzeto s https://www.forestland.hr/

"Na samom sjeveru Hrvatske, u malom Međimurju, rodio se Forestland - najzeleniji festival elektronske glazbe. Svake godine okuplja sve veći broj zaljubljenika u dance i house glazbu, a lani ga je posjetilo preko pet tisuća ljudi"

Posljednje novosti

CRO Music TV Pretplata

Ukoliko ostavite Vašu e-mail adresu, biti ćete informirani o vašim najdražim tv emisijama i događajima.

PRATI NAS
Idi na Naslovnicu