Novosti

Špancirfest: festival koji s razlogom nosi titulu jednog od 20 najboljih festivala umjetnosti i kulture u Europi

petak, kolovoza 10, 2018
Laura Tešić
Špancirfest: festival koji s razlogom nosi titulu jednog od 20 najboljih festivala umjetnosti i kulture u Europi

Na spomen grada Varaždina, posebice u ljetnim mjesecima svima nam je zasigurno barem jednom kroz glavu prošao Špancirfest. Povijest festivala duga čak dvadeset godina pretvara ovaj povijesni grad u najveću pozornicu u Hrvatskoj.

Raznolikost sadržaja gdje ulice, trgovi, palače, parkovi postaju pozornice, teatri, barovi, učionice, restorani, gdje nastupaju svjetski i europski ulični performeri, akrobati i zabavljači samo su neki od sadržaja koji krase ovaj ljetni festival.

Festival svojim bogatim sadržajem u ovaj živopisni grad svake godine privuće stotine tisuća posjetitelja. Od ove godine nosi titulu jednog od 20 najboljih festivala umjetnosti i kulture u Europi, proglašen od strane Flightnetworka, vodeće kanadske turističke web stranice koja se bavi najboljim događajima i atrakcijama po cijelom kontinentu.

Titula jednog najboljeg festivala odjeknula je i u velikim svjetskim medijima poput LA Timesa, Forbesa, MSN-a i Yahoo Newsa.

Jubilarni 20. po redu Špancirfest ove godine održat će se od 17. do 26. kolovoza di će nastupiti gotovo 60 glazbenih programa sa čak 28 koncerata na tri glazbene pozornice, niz DJ-eva, šest kazališnih predstava i oko 150 uličnih programa. 

Posjetitelje očekuje program Parka kreative di će biti organizirano 40-tak radionica, predstava i ostalih sadržaja namijenjenih djeci.

Svakako najpopularniji dio festivala njegov je raznolik glazbeni program. Prvi u nizu koncerata ove godine započet će nastupom Amire Medunjanin, 17.kolovoza. Bosanskohercegovačka interpretatorica sevdalinki, mlađe generacije, osvaja božanstvenim glasom i emocijom gdje god se pojavi, a poznata je još i pod nadimkom bosanska Billie Holiday.

Najveća diva ovih prostora, Josipa Lisac nastupit će 18.kolovoza kao stara gošća festivala koja s lakoćom osvaja ekscentričnom i unikatnom scenskom pojavom. U svojoj raskošnoj karijeri dugoj 50 godina, prepunoj brojnih nagrada i priznanja, nezamjenjiv je faktor na pozornici Špancirfesta.

Isti dan očekuje nas i S.A.R.S. srpski glazbeni sastav koji se na muzičku scenu probio hitom Buđav lebac prije 11 godina. Prepoznatiljivi po raznolikom rasponu žanrova koji krasi njihove pjesme, od rocka, reggaea, hip hopa i popa predstavljaju pravo osvježenje na regionalnoj muzičkoj glazbenoj sceni.

Orginalni bosanskohercegovački glazbenici, Dubioza kolektiv plijene pažnju mješavinom punka, reggaea, duba, ska i rocka. Svojim temama i provokativnim tekstovima zadiru u srž političkih problema i društva Balkana pri tom ne ostavljajući nikog ravnodušnim svojom pozitivnom energijom tijekom nastupa. Njihov nastup predviđen je 21. kolovoza.

Ove godine imat ćemo priliku uživo slušati britansku atrakciju, Soul II Soul najpozatiju kao najveća imena neo-soula i R&B devedesetih godina prošlog stoljeća. Osvojena dva Grammyja, čak 10 milijuna prodanih albuma te hitovi Keep On Movin, Back To Life zauvijek će ostati zapisani u glazbenoj povijesti.

Drugi festivalski vikend otvorit će Urban & četvorka. Gdje god se pojavi Damir Urban oduševljava fanove svojim ekstravagantnim modnim izričajem i karizmom te smo sigurni da će nastupom na festivalu napraviti spektakl.

Ove godine nikako ne smijete propustiti ovaj jedinstveni kontinentalni festival koji u ljetnim mjesecima postaje središte svijeta sa svojom bogatom kulturno-turističkom ponudom. Svoju ulaznicu možete nabaviti po cijeni od 80 kuna za koncerte i 60 kuna za predstave.

 

Foto: Preuzeto s https://kreativnigradovi.net/hrvatska/svirac/

""

Posljednje novosti

CRO Music TV Pretplata

Ukoliko ostavite Vašu e-mail adresu, biti ćete informirani o vašim najdražim tv emisijama i događajima.

PRATI NAS
Idi na Naslovnicu